14 juni

Planen för dagen var att få tag på Agneta från Innerstadsföreningen samt ha möte med Sparbanken och Helen Tovinger. Agneta fanns ännu en gång inte på plats men vi fick tag på henne via telefon och kom överens om att vi skulle bestämma ett möte så snart som möjligt.

När vi kom till Sparbanken fick vi prata med företagsrådgivaren Tobias. Han kom med många tänkvärda tips och hade bra funderingar om vår projektplan. 
* Budgeten ska göras mer nogrann och ingående så att vi får en mycket klarare bild över hur mycket pengar som kommer krävas. Till exempel måste vi kolla upp vad vakterna kommer att kosta.
* Vi ska göra sponsorpaket så att mindre och större företag kan ställa upp med så mycket som dem själva klarar av.

Vi fick tips om att gå in under fliken "Näringslivsregister" på Falkenbergs kommuns hemsida, där man kan få fram telefonnummer till samtliga företag i Falkenberg.


Direkt efter mötet med Tobias begav vi oss till Helen Tovinger på Kultur och Fritid. Vi följde med henne till en skitgrym lokal i stadshuset där vi satt som riddare runt det runda bordet. Vi hoppade direkt på sponsorfrågan med hur det ska gå till och vilka vi ska satsa på. Idén med sponsorpaketet utvecklades och vi kom fram till tre olika kategorier (inga permanenta namn eller siffror):
1. Guld: 5000:- Tackas mellan akter, syns på alla reklamplatser
2. Silver: 1000:- Syns på reklamplatser
3. Brons: 500:- Tackas i programbladet/informationsbladet

Informationsbladet ska vara en liten broschyr eller papper som ges ut både under förköp och i entrén där sms-numret till insamlingen står, samt alla tider, akter och annan information står.

Vi fick även reda på hur vi går tillväga när vi ska skriva ett sponsorkontrakt, hur det ska se ut och så vidare.

Helen tyckte att vi så snart som möjligt skulle skriva en marknadsplan och bestämma lite deadlines och hur vi vill att arrangemanget ska gå till. Även att vi skulle nå ut till media så mycket som möjligt. Till exempel HN, närradio, osv. Hon hjälpte oss att skriva upp punkter för vad vi behövde få gjort inom en snar framtid:
1. Mål/syfte/genomförande
2. Budget
3. Tidsplan
4. Prioriteringar
5. Deadlines

Förutom alla dessa tips fick vi även väldigt många kontakter till bland annat vakter, ljud/ljustekniker, akter, sponsorer och politiker som kan hjälpa till på olika sätt.


Alltså, det som nu står högst upp på tidsplanen är att skriva om projektplanen så att all text stämmer och osäkra punkter nu blir säkra. Sen ska vi till polisen och få oss ett tillstånd för vakterna efter att alla akter har uppträtt och det är dansgolv, vilket man behövde.

STILL GOING STRONG!


Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0